Gratis achteraf betalen (Klarna)      Levertijd ca. 2 werkdagen      Verzendkosten € 3,95 binnen NL      Vanaf € 50,- gratis verzending
 
Stropdas knopen -Stropdassen kopen


Stropdas knopen

Hoe knoop je een stropdas?

Stropdas knopen

Er zijn veel verschillende manieren om een stropdas te knopen. Hieronder leggen wij stap-voor-stap uit door middel van de afbeeldingen hoe u de 5 bekendste knopen in uw stropdas legt.

Zorg er altijd eerst voor voordat u begint met knopen dat uw overhemd dicht is op het bovenste knoopje na en zet de kraag omhoog. Zorg ervoor dat het breedste gedeelte langer hangt dan het smalle gedeelte van de stropdas. Knoop de stropdas zo los mogelijk. De das is goed geknoopt wanneer het uiteinde (breedste gedeelte) van de stropdas net je riem aantikt. 

Doet u de stropdas af, haal dan altijd eerst de knoop uit de das voordat u deze opbergt. Rol de stropdas op of hangt deze aan een kledinghanger.

De 5 bekendste knopen zijn:

 

Dubbele windsor

De dubbele windsor knoop of ook wel "windsor" of "dubbele knoop" genoemd, is een grote volle symmetrische (driehoekige) knoop. Over het algemeen wordt deze knoop gebruikt bij de smallere (skinny) en dunnere dassen welke gemaakt zijn van een lichtere stof.
De dubbel windsor knoop past het beste bij een bredere kraagvorm zoals de widespread kraag of een cutaway kraag en bij de mannen die een iets bredere nek hebben. Deze knoop wordt vaak gebruikt bij bijzondere gelegenheden.
De moeilijkheidsgraad van deze knoop is 3/5.

Dubbele knoop


 

Enkele windsor

De enkele windsor knoop of ook wel "enkele knoop" of "halve windsor" genoemd is één van de bekendste knopen. Bij voorkeur wordt deze knoop gebruikt bij de smallere fijne dassen en zorgen hierbij voor extra volheid. Tevens is deze knoop geschikt voor iedere gelegenheid.
De enkele knoop past het beste bij een bredere kraagvorm zoals de widespread kraag of een cutaway kraag.
De moeilijkheidsgraad van deze knoop is 2/5.

Enkele knoop


 

Four in hand

De four in hand knoop of ook wel "klassieke knoop" genoemd, is een licht asymmetrische knoop die zeer populair is en tevens één van de meest gebruikte en éénvoudigste knopen, ideaal voor beginners!
Het is een vrij smalle knoop en word daarom vaak gebruikt voor de bredere en dikkere stropdassen.
De four in hand knoop past bij veel verschillende soorten kragen.
De moeilijkheidsgraad van deze knoop is 1/5.

Four in hand knoop


 

Pratt knoop

De pratt knoop of ook wel "shelby knoop", "shell knoop" of "pratt shelby" genoemd, is een symmetrische driehoek knoop en net als de four in hand knoop één van de éénvoudigste knopen en geschikt is voor elk type kraag. Het is een vrij smalle knoop (iets breder van four in hand en iets kleiner dan de enkele windsor) en is daarom niet geschikt voor de smallere dassen. Gebruik deze knoop voor de standaard breedte stropdas (7cm / 7,5cm)
Het stofverbruik is net als bij de oriental knoop zeer laag. De knoop is geschikt voor elke gelegenheid.
De moeilijkheidsgraad van deze knoop is 1/5.

Shelby knoop


 

Oriental knoop

De oriental knoop of ook wel "eenvoudige knoop" of "kleine knoop" genoemd, is een zeer makkelijk knoop.
De knoop is geschikt voor alledaagse gelegenheden en wordt vaak toegepast op de normale tot dikkere stropdassen. Gebruik deze knoop niet bij de breder kragen zoals de spread kraag en cutaway kraag, bij deze kragen zie je dan teveel stof tussen de punten van de kraag.
Pas deze knoop het liefst toe bij bijvoorbeeld een button down kraag waarbij de boordpunten dichter bij elkaar liggen.
De moeilijkheidsgraad van deze knoop is 1/5.

Kleine knoop


 

 

 

Soorten kragen

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN